הונג קונג היא כיום אזור מנהלי מיוחד של סין. עד ל 1997, ובמשך 99 שנים, הייתה הונג קונג מושבה בריטית אשר הוחכרה מסין במסגרת הסכם שנחתם ב 1898 והגיע לסיומו לפני פחות מעשרים שנים. מאז, הפכה ממשלת סין את הטריטוריה לאזור מנהלי מיוחד המקנה להונג קונג זכויות מיוחדות ומעמד, כמעט, עצמאי לממשלתה המקומית. במהלך שנות השלטון הבריטי בטריטוריה הפכה הונג קונג למרכז סחר אזורי ועולמי, ולאחר מכן למרכז ביטוח ובנקאות גלובאלי, וכיום היא אחד ממרכזי הסחר הגדולים והחשובים בעולם, ובהתאם לכך גם עושרה הרב וכלכלתה המפותחת במיוחד.
הונג קונג, הכוללת 262 איים, קטנה מאוד בשטחה (כ 1100 קמ"ר, בסה"כ 3 אחוזים משטח ישראל) ומאוכלסת בצפיפות רבה (כ 7.5 מיליון תושבים), בעיר מודרנית, צפופה ומאוד קוסמופוליטית. הונג קונג מתאפיינת במיזוג הייחודי של התרבות הסינית המסורתית עם התרבות המערבית המתקדמת והמסורת הבריטית - כל זאת, תחת קורת גג צפופה אחת. הונג קונג הינה עיר - מדינה מודרנית ומתקדמת ביותר המזכירה במובנים רבים ערים כדוגמת ניו יורק, לונדון, סינגפור ודובאי, אך עטופה בצורה מובהקת ונראית לכל בתרבות, ובניחוחות הסינים והאסייתים.
לאור גודלה הזעיר, קל יחסית לבקר במרבית אתריה ולהכיר את העיר היטב - בתוך מספר ימים בודדים. בהונג קונג פועל אחד מנמלי התעופה השוקקים בעולם (למעלה מ 50 מיליון מבקרים בשנה!) והיא מהווה מרכז תיירותי ותחבורתי משמעותי ותוסס במזרח הרחוק.
המלצתי הינה לשלב את הביקור בהונג קונג (ובמקאו הסמוכה) במסגרת אחד הביקורים במזרח הרחוק - כהמשך לביקור בסין, בדרך לאוסטרליה או יפן, או אפילו במסלול טיסה קצת פחות אופייני לתאילנד. ביקור של שלושה ימים (או אפילו יומיים) בהונג קונג יאפשר חוויה שווה ומעשירה, במיוחד אם אתם מחובבי התיירות האורבנית והתרבות הסינית.
מעבר לעיר המאוד מרשימה, תוכלו למצוא בהונג קונג תרבות קולינרית מקומית ובינלאומית מאוד מפותחת, הכוללת אלפי מסעדות מכל סוג ומטבח, וביניהן עשרות רבות של מסעדות אשר זכו לכוכבי מישלן.
הונג קונג היא גם גן עדן לחובבי הקניות, ובפרט מותגי היוקרה. תוכלו למצוא בה עשרות (וזו לא הגזמה) חנויות של כל השמות הגדולים, בכל פינה ופינה של העיר, וזאת לצד עשרות מלונות פאר, וכמובן בסמוך (שעה בלבד במעבורת) למקאו - הלאס וגאס של המזרח הרחוק.
מרבית מוקדי העניין וכן מרכזי הבנקאות והסחר העולמיים ממוקמים משני צידיו של נמל ויקטוריה - באי הונג קונג (בצד הדרומי), ובקאולון (בצד הצפוני). המעבר בין שני צידי הנמל/מפרץ קל ופשוט ומתבסס על מערכת תחבורתית הטובה והמרשימה בעולם, הכוללת רכבת תחתית מעולה וכן מעבורות.
זוהי הזדמנות מצויינת להמליץ בחום להתנייד בעיר באמצעות הרכבת התחתית המפעילה רכבות בקצב מסחרר, ומגיעה כמעט לכל פינה בעיר, במהירות רבה ובעלות נמוכה. הרכבת התחתית מתחברת ישירות לרכבת המהירה המגיעה מנמל התעופה ומאפשרת הגעה קלה ופשוטה משדה התעופה כמעט לכל נקודה בעיר בתוך 45-50 דקות, כמעט בכל שעות היממה. כדי לנוע בקלות במערכת התחבורה הציבורית מומלץ לרכוש עם הגעתכם כרטיס "אוקטופוס" נטען המאפשר גישה לכל סוגי התחבורה בעיר - רכבות, קרוניות, אוטובוסים ורוב המעבורות.
לינה
בעיר אינספור אפשרויות שונות ומגוונות של בתי מלון (במיוחד מלונות יוקרה) במחירים סבירים (אם כי לא זולים). כמעט כל רשתות בתי המלון העולמיות והאסייתיות נוכחות בהונג קונג. האתגר המרכזי הוא לבחור את המלון שיתאים לכיסכם ויהיה ממוקם אופטימלית לביקור קצר ותיירותי באי. עם זאת, לאור העובדה שהרכבת התחתית כה יעילה והתארים התיירותיים מפוזרים באופן די נרחב בעיר - אין עדיפות מכרעת למקום ספציפי. נכון לציין כי מרבית מלונות התיירים ממוקמים באזור קאולון - בפרט בחלקו הדרומי הקרוב לטיילת (Tsim Sha Tsui), ומרבית אנשי העסקים ילונו בצידה השני של העיר - באי הונג קונג, אבל זו חלוקה לא קריטית ובוודאי לא מחייבת. המלצתי הינה לישון במלון 5 כוכבים - כחלק מחווית הביקור בעיר, ולבחור אותו בין היתר עפ"י המחיר המתאים והעדיף באותה נקודת זמן של הביקור.
מזג אוויר
הונג קונג מתאפיינת במזג אוויר סאב טרופי שמתאפיין בעונות מאוד מובהקות. חודשי הקיץ - מאי עד אוגוסט, הם העונה הגשומה והחמה שבה הטמפרטורות במהלך היום חוצות את קו ה 30 מעלות. ין החודשים מאי ועד לנובמבר הסיכוי לסופות טייפון הוא הגבוה ביותר (בפרט בחודשים יולי-ספטמבר). השילוב של שני האלמנטים האלו ופך את חודשי הקיץ והסתיו - לעונה הפחות מומלצת לביקור באזור. החודשים מרץ עד מאי ונובמבר עד דצמבר הם החודשים העדיפים לביקור - הטמפרטורות נעימות אך לא גבוהות מדי, תקופה יחסית לא גשומה ואילו פחות מעוננת (העננות והלחות בהונג קונג הם ממאפייני האקלים המרכזיים - כמעט לאורך כל ימות השנה).